Måndagsyran.

2008-09-22 22:38:00
Måndagskväll nu. Dagen har i princip bara rusat förbi. Regnet har öst ner och hösten är verkligen här nu. Vaknade upp med iskalla fötter i morse då dom hamnat utanför täcket och värmen i huset stannat. Kallt, kallt, kallt. Men på med kläderna och så några timmars jobbande. Fram mot middag var värmen uppe i temperatur och det blev en snabb lunch och sedan in till stan. Lite pluggande på körskolan, en körlektion och sen snabba piks till Matten. Jisses säger jag bara ett enda snurr i huvudet. Men jag ska ta mig igenom min Matte C kurs.

Nåja väl hemma runt sju tiden blev det en kyckling/purjolöks paj, ett glas vatten och ett samtal med min älskade.
Efter detta åkte matte böckerna fram igen och några siders plugg blev det. Nu har jag slagit ihop böckerna, pratat med några vänner och längtar efter att krypa ner i sängen och bara vila huvudet så med detta avslutar jag inlägget och säger god natt på er alla, en ny dag väntar imorgon!

Små, små ljusglimtar.

2008-09-21 21:19:52

Då var det kväll igen och laptopen åker fram. Söndag idag, söndag. Det känns som en speciell dag, en dag som man borde prata mycket mer om tycker jag. Det känns som den dagen blir lite bortglömd och mestadels hinner man knappt tänka på att söndag faktiskt också är en del av veckan, men hur underbar är då inte denna dagen. En dag som man nästan tvingas till att bara ta det lugnt, få lite andrum och återhämta sig inför kommande veckan. Ja jag kan inte annat än och gilla söndagarna. Idag var verkligen en sån bra behövlig söndag då man bara kan ströva runt och nästan inte göra någonting utan att få dåligt samvete. Det är i alla fall vad jag gjort idag.

Började morgonen med fixa lite frukost, krypa tillbaka ner i sängen och avnjuta frukosten tillsammans med en bok. Efter det blev det en snabb dusch och tillfixning och sen begav jag mig till staden för att träffa en underbar vän. Vi promenerade, väldigt länge, i det härliga vädret. Våra munnar gick i ett och en massa härliga skratt blev det. Det är dessa små ljusglimtar som verkligen betyder något i slutändan. Efter det blev det lite fika och mys hos henne och sen begav jag mig hem. En middag på det och kvällspromenad med vovven. Sen kom den lite tråkigare delen av "söndagarna" den där då man inser att det faktiskt är måndag imorgon och att man inte hunnit med ens hälften av allt det man borde gjort. Så fram med Matte böckerna och några timmars plugg. Efter det blev det en bit choklad och tvn som avslutning på denna söndagskväll. Har faktiskt bestämmt mig för att koppla av i tystnad denna kväll så istället för en film har jag nu bäddat upp i sängen med en bok och tända ljus.

Sov så gott så hörs vi imorgon, då är det jobb, mattekurs och körlektion som väntar!


Det där med ovisshet.

2008-09-20 23:17:06
Ligger i sängen för tillfället. Borde sova men tankarna gnager. Fick för mig att ta upp skrivandet igen, ett tag var bloggen väldigt seriös sen plötsligt dog det liksom bara ut. Mycket berodde nog på att skrivar glöden tog slut, precis som att mycket nytt hände på en och samma gång och dagarna liksom bara flög förbi. Nu är det snart Oktober, vet inte hur jag känner inför höstens påträngande. Det är liksom som man blivit två personer i övergången mellan sommar och höst. Ibland är man den där varma mysiga personen som bara älskar att gå hemma och pilla, stöka, städa och fundera i en stor varm och mysig kofta. Ja man bara tycker det är så skönt att hösten kommit. Sen vaknar man upp en morgon, näsan rinner för att man egentligen borde tagit på sig en tröja extra för att det faktiskt inte alls var så varmt igårmorse som man trodde. Regnet öser ner utanför fönstret och det är mörkt och inte alls mysigt och lockande att gå till jobbet, just då vill man bara släpa fram solstolen ta med sig en tidning och bara njuta av sommaren ett litet ögonblick till. Men nåja lite sådär är det väl med allt här i livet är det inte konstigt va, att man inte bara kan vara helt fullt nöjd och sugen på det som man har runt sig just för tillfället. Ibland är man bra komplicerad.

Ser man på, då fick jag skriva av mig lite kvällskrivning med ju. Får väl se hur det här med bloggen fungerar men det känns som ett skönt sätt att få ut lite tankar och skriverier på. Hoppas på några intressanta kommentarer nu med.

Klockan närmar sig halv tolv och det är dags att avsluta den här lördagskvällen. Sov gott!

RSS 2.0